Docent

Ik ben in 1976 geboren in Hamburg, Duitsland. Daar begon ik al vroeg met muziekles. Op mijn zevende begon ik met pianolessen en zong ik in het Hamburger jongenskoor. Toen ik dertien was begon ik met contrabaslessen. Al gauw speelde ik mee in diverse jeugdorkesten, waarmee ik de halve wereld rondtoerde. Daarnaast zat ik, zoals elke musicerende puber, in een rockband, The Strange Ways. Wij hebben vijf optredens gegeven.

Aan de Musikhochschule in Lübeck studeerde ik klassiek contrabas en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem klassiek en jazz.

Sindsdien werk ik als professioneel muzikant en muziekdocent. In Duitsland doceerde ik contrabas, piano en keyboard aan de Städtische Musikschule in Leichlingen en de Musikschule in Mönchengladbach. Ik maakte deel uit van verschillende jazz- en popbands, speelde bij de Düsseldorfer Symphoniker, het Nederlands Philharmonisch Orkest en deed muziektheater projecten, onder andere met de Amsterdamse muziektheatergroep Polly Maggoo en Het Nationaal Toneel. Ik treed regelmatig op als jazz- en popmuzikant en componeer muziek.

Ik woon met mijn vrouw Annika en mijn zoon Leon in de Pijp in Amsterdam.