Keyboardles

Sinds 2004 geef ik keyboardles. Veel mensen zien het keyboard niet als een volwaardig instrument, maar ik vind het heel geschikt om kinderen een toetsinstrument te leren spelen. Ideaal voor kinderen die geen geld of ruimte hebben voor een piano. Veel kinderen vinden het leuk om de extra mogelijkheden van een keyboard – verschillende sounds en ritmes – te ontdekken. Je kunt later altijd overstappen naar piano.

Ik werk met ”Methode voor Keyboard, Keyboard World” van Michiel Merkies en Willem Aukema. Er zijn vier delen. Elke deel is voorzien van een begeleid CD. Je leert van begin af aan spelen op gehoor en met noten. Ook leer je al na een aantal lessen spelen met akkoordsymbolen. Daarnaast vraag ik leerlingen om zelf stukken aan te dragen die ze willen spelen en leer ik hen improviseren en componeren.

Beroemde songs waarin het keyboard een prominente rol speelt zijn The Final Countdown van Europe en Jump van Eddie van Halen. De muziek uit de jaren 80 is sterk beïnvloed door de opkomst van keyboards. Voorbeelden daarvan zijn Depeche Mode, Modern Talking, Abba, Survivor of The Cure.

Leerlingen over mij:

Michael als keyboarddocent voor kinderen: Michael is een geduldige docent, die heel vriendelijk en rustig het tempo van het kind volgt, daarin stuurt als het nodig is, en alles goed uitlegt.

Annemarie (moeder van Bas, 8 jaar)